Меморіал

Меморіал "Бабин Яр" планують відкрити за п’ять років - Кличко

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко висловив сподівання, що Меморіал жертв Бабиного Яру відкриють до 80-х роковин трагедії.

Про це він сказав під час підписання Декларації про наміри щодо створення у Києві Меморіального центру жертв Голокосту "Бабин Яр", передає кореспондент Укрінформу.

"Це одна із місій моїх як мера - створення Меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру. Нам важливо взяти найкращий досвід і об’єднати людей навколо цієї теми, для того щоб створити меморіал. Я впевнений у тому, що меморіал Голокосту, Меморіал Бабиного Яру в Києві повинен бути. Ми зробимо все, щоб меморіал був відкритий до 80-х роковин трагедії", - сказав Кличко.

Він зазначив, що цей проект є світового значення, до його створення залучаються представники провідних інституцій, які вивчають Голокост, і найкращі архітектори.

"Впевнений у тому, що перш ніж робити кроки, ми повинні презентувати, обговорити і знайти найкращі варіанти, щоб це був один із світових об’єктів, який має дуже важливу місію - навчати людей, берегти історію і не робити помилок у майбутньому", - наголосив мер.

За його словами, міська влада намагається залучити до фінансування проекту максимальну кількість людей, оскільки він буде недешевим. "Це будуть десятки мільйонів доларів, можуть бути сотні, але я впевнений у тому, що ми можемо презентувати цей проект і у Німеччині, і в США, і наше завдання - об’єднати людей навколо ідеї", - сказав Кличко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-