За два дні у Бабиному Яру розстріляли понад 33 тисячі людей - архіви СБУ

За два дні у Бабиному Яру розстріляли понад 33 тисячі людей - архіви СБУ

Укрінформ
За даними з архівів СБУ, тільки за два дні 29-30 вересня 1941 року у Бабиному Яру розстріляли 33 тисячі 741 особу.

Про це сказав голова СБУ Василь Грицак, який взяв участь у вшануванні пам'яті загиблих у Бабиному Яру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"75 років тому на цьому місці було розстріляно сотні тисяч наших громадян. За даними з архівів СБУ, тільки за два дні 29-30 вересня тут розстріляли 33 тисячі 741 особу. Більшість євреї, але тут були і українські націоналісти, священики, підпільники. Бабин Яр - це трагедія, про яку не можна забувати ніколи... Ці кати, які розстрілювали сотні тисяч людей, тоді не думали про Нюрнберг, не думали, що їх притягнуть до відповідальності. Кара за такі злочини невідворотна і про це мають пам'ятати усі, у тому числі правоохоронці та судді. Про це мають памятати ті, хто сьогодні чинять жахливі злочини на Сході", - сказав Грицак.

За словами керівника СБУ, головний висновок, який має зробити людство - щоб трагедії 20-го століття, які відбулися через геноцид як з боку Гітлера та Сталіна, так і загалом тоталітарних режимів, не повторились у 21-му.

Як повідомляв Укрінформ, загалом з 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста - понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-