Луценко ініціює кримінальну відповідальність для лісової мафії

Луценко ініціює кримінальну відповідальність для лісової мафії

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко ініціює введення кримінальної відповідальності за незаконну вирубку, транспортування і переробку лісу.

Про це він заявив у середу на спільному брифінгу в Києві з головою МВС Арсеном Аваковим і першим заступником голови Нацполіції - керівником кримінальної поліції Вадимом Трояном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступної середи відбудеться засідання профільного комітету Верховної Ради по боротьбі із злочинністю і, сьогодні я мав домовленість з паном Кожем'якіним (голова парламентського комітету. - Ред.), що він розгляне законопроекти, які будуть подані народними депутатами і ініціюються силовими відомствами", - сказав він.

За словами Луценка, перший пакет документів передбачає введення кримінальної відповідальності не лише за незаконне вирубання лісу, але і за його транспортування та переробку.

"Це дасть нам можливість ще швидше навести порядок із браконьєрами в лісі, а також накладати арешт і, по рішенню суду, конфісковувати засоби незаконної рубки та переробки, так звані пилорами, які тисячами функціонують в кожній із західноукраїнських та центральноукраїнських областях", - переконаний він.

За словами Луценка, на сьогоднішній день правоохоронці обмежені лише накладанням адміністративного штрафу, який має "мізерний розмір".

Луценко також переконаний, якщо цей закон буде прийнятий, правоохоронні органи зможуть "наступати активно" на браконьєрів.

"Така сама норма для незаконного видобутку піску і бурштину. Це перший пакет про посилення кримінальної відповідальності за такі незаконні дії", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-