Штайнмайєр: У Бабиному Яру бере свій жахливий початок Голокост

Штайнмайєр: У Бабиному Яру бере свій жахливий початок Голокост

Укрінформ
Саме Бабин Яр став відправною точкою в історії Голокосту, вважає міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це він заявив у середу з нагоди 75-ї річниці масового розстрілу євреїв у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«У Бабиному Яру бере свій жахливий початок Голокост, кампанія з винищення євреїв Європи», - заявив дипломат.

Він нагадав, що через кілька місяців після приходу на українську землю нацисти знищили велику частину євреїв, які жили в Києві: за 48 годин в Бабиному Яру були по-звірячому вбиті 33 тисячі дітей, жінок і чоловіків. Але і до самого закінчення німецької окупації в 1943 році в цьому місці життя були позбавлені десятки тисяч військовополонених і мирних жителів - українців, росіян, білорусів та багато інших. 

«Бабин Яр стоїть як символ усього того страждання, несправедливості і варварства, які приніс нацизм в Європі», - наголосив Штайнмайєр.

«Ми схиляємо голови з глибокою покорою перед жертвами жахливих вчинків, які були скоєні від імені Німеччини, і ми вдячні за те, що народ України сьогодні пов'язаний з нами узами дружби», - сказав міністр.

Як повідомляло агентство, напередодні у Берліні за участю глави німецького МЗС, а також за фінансової підтримки зовнішньополітичного відомства в меморіальному комплексі «Топографія терору» була відкрита виставка «Голокост між Балтійським і Чорним морями 1941-1944», яка триватиме до березня, після чого вирушить по містах Німеччини і країнах Східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-