Уряд визначив перелік платних послуг у державних медзакладах

Уряд визначив перелік платних послуг у державних медзакладах

Укрінформ
Уряд вніс зміни до переліку платних послуг, які надаються державними та комунальними закладами охорони здоров'я, медичними закладами освіти та бюджетними науковими установами. Зокрема пропонується внести до переліку послуги із застосуванням телемедицини.

Відповідна Постанова Кабміну № 648 оприлюднена на Урядовому порталі

"Передбачено зміни щодо надання закладами охорони здоров'я медичної допомоги із застосуванням телемедицини, що забезпечить конституційне право громадян на якісну медичну допомогу та дозволить розширити доступ до таких послуг. Також це сприятиме ефективній організації надання меддопомоги в умовах, коли відстань є критичним чинником", - йдеться у тексті пояснювальної записки до постанови.

Передбачається, що розширення переліку створить умови для залучення додаткових коштів юридичних та фізичних осіб за рахунок застосування телемедицини при наданні медичної допомоги як послуги, що може бути надана із більшим сервісом для пацієнта у будь-якому місці, де він її потребує. 

Також до переліку платних послуг із застосуванням телемедицини внесені лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря; медична допомога хворим удома, зокрема діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультування, догляд; медичне обслуговування іноземних громадян, які тимчасово перебувають на території України, в тому числі за договорами страхування; медичне обслуговування за договорами із суб'єктами господарювання, страховими організаціями (в тому числі з Фондом соціального страхування України).

Крім того, платними будуть послуги з проведення та оформлення результатів мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не належать до медичної допомоги населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-