Одного з «кримських терористів» етапували до Ростовської області

Одного з «кримських терористів» етапували до Ростовської області

Укрінформ
 Засудженого в Росії у справі «кримських терористів» Олексія Чирнія етаповано з московського СІЗО «Лефортово» до Ростовської області.

Про це написав у Facebook адвокат Ілля Новіков.

 "Сьогодні з'ясувалося, що Олексія Чирнія етапували з "Лефортово" у розпорядження УФСВП по Ростовській області". Дякую, що не назад до Магадана, де він сидів рік перед цим. Чи означає Ростов, що його тримають під рукою для обміну - все ще незрозуміло. Можливо так, а можливо й ні. Можливо це з'ясується тижні за два-три, коли ми дізнаємося, в якій саме установі він перебуває", - пише Новіков.

 Чирній, за даними фальсифікованого слідства, входив до "кримського терористичного угрупування", начебто створеного українським режисером Олегом Сєнцовим. Після затримання він уклав угоду зі слідством і дав свідчення як свідок обвинувачення. У 2015 році Чирнія було засуджено до семи років позбавлення волі. У червні цього року він був доставлений до Москви з СІЗО у Магадані для проведення психіатричної експертизи.

 Як відомо, Олег Сєнцов і кримський активіст Олександр Кольченко у серпні 2015 року були засуджені російським судом до 20 і 10 років позбавлення волі відповідно за обвинуваченням у тероризмі. Правозахисний центр "Меморіал" включив українців до списку політв'язнів.

 Нагадаємо, Чирнія затримали російські силовики у травні 2014 року після окупації Криму Росією і звинуватили, зокрема, у спробі підірвати пам'ятник Леніну в Сімферополі. До нього дев'ять місяців не допускали українського консула, а коли ця зустріч відбулася, Чирній повідомив, що до нього застосовували тортури.

 Як заявляв російський адвокат Ілля Новіков, який певний час захищав Олексія Чирнія (його потім примусово вивели зі справи), українець обмовив себе та інших учасників справи під час слідства і пішов на угоду зі слідством саме через тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-