Кличко розповів про плани щодо створення у Києві меморіалу жертв Бабиного Яру

Кличко розповів про плани щодо створення у Києві меморіалу жертв Бабиного Яру

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко зустрівся з керівництвом Національної коаліції з підтримки єврейських громад Євразії (NCSEJ), неурядової американської організації, яка займається захистом прав та інтересів євреїв у Східній Європі та Азії.

Про це повідомляє прес-служба міського голови.

"Ми раді кожному, хто приїжджає до столиці  із добрими думками та намірами. У мене амбітні плани – зробити Київ по-справжньому європейською комфортною столицею, з високими стандартами життя. Крім того, я хочу стати мером, за чиєї каденції в Києві відкриють меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру. Я відвідував багато міст, де існують музеї та меморіали жертвам Голокосту. Проте досі у Києві, де загинули понад 100 тисяч людей, такого музею, на жаль, немає", - підкреслив Кличко.

Він наголосив, що столична влада розробляє концепцію меморіалу в Бабиному Яру. І додав, що зустрічався в Єрусалимі з головою та керівництвом наглядової ради меморіального комплексу пам'яті жертв Голокосту "Яд Вашем" та обговорював можливу співпрацю у створенні меморіального комплексу жертв Бабиного Яру.

Виконавчий директор NCSEJ Марк Левін наголосив, що організація підтримує ідею створення у Києві меморіалу Бабиного Яру. Також він подякував столичній владі за просування ідеї меморіалу. "Ми бачимо вашу відданість ідеї створення меморіалу та готовність втілити цей проект", - наголосив Левін.

Під час спілкування Кличко також підкреслив, що столична влада готова розглянути усі ідеї, які запропонує єврейська громада у реалізації цього проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-