Суддю ВАСУ притягнули до дисциплінарної відповідальності

Суддю ВАСУ притягнули до дисциплінарної відповідальності

Укрінформ
Вищою радою юстиції притягнуто до дисциплінарної відповідальності суддю Вищого адміністративного суду України Олександра Донця.

Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою Сандуляк А.В., Вища рада юстиції вирішила притягнути суддю Вищого адміністративного суду України Донця Олександра Євгеновича до дисциплінарної відповідальності із застосуванням дисциплінарного стягнення у виді попередження", - йдеться у повідомленні.

На думку скаржника, суддя Донець при постановленні ним ухвали від 18 квітня 2016 року  вчинив незаконну відмову в доступі до правосуддя.

«Хоча доводи скарги Сандуляк про незаконне позбавлення її доступу до правосуддя в ході перевірки не знайшли підтвердження, описані у скарзі обставини свідчать, що постановлена суддею Донцем ухвала від 18 квітня 2016 року не містить належних мотивів відхилення аргументів касаційної скарги, а дії судді при її постановленні мають ознаки дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом «б» частини першої статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», – повідомив доповідач у даній справі – член ВРЮ Анатолій Мірошниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-