Майже 1000 представників делегацій світу будуть на заходах до роковин Бабиного Яру

Майже 1000 представників делегацій світу будуть на заходах до роковин Бабиного Яру

Укрінформ
Близько тисячі представників іноземних делегацій прибудуть до Києва на офіційні заходи, присвячені 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

Про це повідомив на брифінгу міністр культури України Євген Нищук.

"З учорашнього дня велика делегація - близько півтисячі, а станом на 29 вересня буде близько тисячі представників іноземних делегацій світового єврейського співтовариства, ромських громад, українців з-за кордону, багатьох інших на офіційні заходи... Вже приїхав до нас президент Ізраїля. Сьогодні у Верховній Раді відбуватимуться парламентські слухання, приурочені до 75-ї річниці Бабиного Яру", - сказав Нищук.

Він зазначив, що 29 вересня до 13:00 мешканці Києва зможуть вільно прийти до Бабиного Яру. А після 13:00 до 21:00 там будуть офіційні делегації. З 18:00 до 21:00 вестиметься пряма трансляція офіційних заходів.

"Це трагедія, яка довго замовчувалася, має ще раз привернути увагу світового співтовариства. Трагедія Бабиного Яру тільки доноситься зараз. І нам треба зі свого боку робити все, щоб подібні трагедії не повторювалися", - наголосив міністр культури.

Також, як він сказав, міністерство культури шукає інвесторів для створення у Києві Музею Бабиного Яру.

"Оновлений заповідник "Бабин Яр", в якому відновлена Мінора, впорядковані Алея праведників та Алея мучеників, у подальшому буде розвиватися. Це значить, що ми не завершуємо роботи саме до 29 вересня. Нарешті, буквально місяць назад, після 15 років судів, будівля на вул. Мельникова, 44, яка була у приватних руках і невідомо, чи збереглася б, - це історичний будинок, який був конторою єврейського цвинтаря, - передана під юрисдикцію Міністерства культури. І ми зараз шукаємо інвесторів, і державні кошти будуть залучатися для того, щоб у подальшому там був Музей Бабиного Яру", - зазначив міністр.

Він також зазначив, що серед робіт, які плануються в Бабиному Яру, зведення пам'ятника Праведниці, фіксація прізвищ на Алеї праведників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-