В українсько-польських історичних відносинах потрібно прагнути правди – МЗС Польщі

В українсько-польських історичних відносинах потрібно прагнути правди – МЗС Польщі

Укрінформ
У відносинах між Україною і Польщею потрібно прагнути до правди і з’ясування усіх складних моментів.

Про це заявив заступник глави МЗС Польщі Ян Дзєдзічак під час брифінгу після першого засідання новоствореної Ради історичної дипломатії Польщі, інформує wPolityce.pl.

"Cьогодні Україна після подій на Майдані, з початку, а можливо насправді і вперше після 1991 року визначає своїх героїв, створює певне бачення, навколо якого хоче будувати свою державність, свій етнос...  Якщо б цей переказ будувався на культі Бандери й УПА, то відносини між нашими суспільствами не були б такими, якими ми б цього хотіли", - заявив Дзєдзічак.

Він зазначив, що гарні відносини між Польщею та Україною є необхідними, оскільки українці "наші дуже важливі сусіди, і ми бачимо дуже великий потенціал дружби".

Рада історичної дипломатії створена в Польщі у липні для поширення за кордоном інформації про польську історію і підготовки пропозицій та рекомендацій для польських дипломатичних установ за кордоном.

У Польщі негативно ставляться до Степана Бандери, Романа Шухевича ОУН та УПА. Їх вважають натхненниками і виконавцями злочинів у роки Другої світової війни, які увійшли в історію під назвою "Волинська трагедія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-