Речник МВС пояснив, чому загиблі поліцейські були без бронежилетів

Речник МВС пояснив, чому загиблі поліцейські були без бронежилетів

Укрінформ
Інструкція вимагає обов'язкове носіння поліцейськими бронежилетів лише у темну пору доби, тому на загиблих у Дніпрі поліцейських їх не було.

Про це повідомив у Facebook речник МВС Артем Шевченко. 

"Бронежилетів на них не було, бо інструкція вимагає їх обов'язкове носіння у темну пору доби, у світлу - тільки за командою командира у разі загострення оперативної ситуації. Можливо, цю норму переглянуть за наслідками розслідування", - написав він.

Шевченко також повідомив, що патрульний Кутушев увімкнув свою камеру відеоспостереження, а його напарниця Макаренко не увімкнула. "Так буває. Кутушева мало би насторожити вперте небажання Пугачова оформляти постанову про адмінпорушення і його апеляція до статусу учасника АТО із демонстрацією поранення. Це могло свідчити про наявність зброї. А патрульна Макаренко, на жаль, відволікалася на розмову зі сторонньою людиною. Але вони, хоч і опинилися у тактично невигідному становищі, проте загалом не спасували перед нахабним і озброєним злочинцем, який хотів втекти, бо знав, що перебуває у розшуку. Безкомпромісні та сміливі дії поліцейських коштували їм життя. Хай земля їм буде пухом", - написав Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-