Українська громада Канади скликає загальні збори

Українська громада Канади скликає загальні збори

Укрінформ
Конгрес українців Канади збирається цього тижня на масштабний саміт для узгодження спільної стратегії дій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, конгрес, що відбувається раз на три роки, розпочнеться 29 вересня і пройде у столиці канадської провінції Саскачеван, місті Реджайна.

"На обговорення буде винесено багато питань: зовнішня політика Канади, постмайданна Україна, хід реформ, допомога діаспори, міжнародна підтримка України, українські культурні справи в Канаді, наука, навчання, міжурядові відносини", - розповів президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

За його словами, учасники Конгресу обговорять "стратегію на кожен напрямок громадського життя". "Збереться провід української громади Канади, усіх складових організацій КУКу, щоб обговорити важливі питання і сформувати політики нашої громади на наступні три роки. Виголошувати резолюції дуже легко, ми ж очікуємо конкретних планів", - зазначив Грод.

Важливим питанням стане також обрання президента Конгресу українців Канади, який займатиме цю посаду наступні три роки.

На захід прибуде велика делегація з України, яку очолюватиме перший віце-прем'єр міністр Степан Кубів. Разом з ним до Реджайни приїде також віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко, заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко та посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Зі сторони Канади конгрес відвідають міністр закордонних справ Стефан Діон, міністр міжнародної торгівлі Христя Фріланд, міністр громадської безпеки Ральф Гудейл, міністр працевлаштування, розвитку трудових ресурсів і праці Мері-Енн Мигичук, кілька депутатів федерального парламенту, а також сенатори і члени провінційного уряду.

Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує всі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади. Чинним президентом КУК є Павло Грод, а кількість організацій-членів досягла 33.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-