На Буковині взяли під варту фінансиста «ЛНР»

На Буковині взяли під варту фінансиста «ЛНР»

Укрінформ
Служба безпеки України затримала на Буковині чоловіка, що постачав бойовикам "ЛНР" готівку у великих обсягах.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Зловмисника, який постачав бойовикам терористичної організації «ЛНР» готівку у великих масштабах, затримала на Буковині Служба безпеки України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “поплічник терористів” заснував на тимчасово окупованих територіях спеціалізовану фінансову установу, через яку перераховував безготівкові кошти, надані бойовиками, на територію України, де переводив їх у готівку та обмінював на російські рублі. Гроші на окуповану бойовиками частину Луганщини через територію РФ він доставляв особисто або через кур'єрів.

“Упродовж 2015 - 2016 років у такий спосіб він «конвертував» понад 34 мільйони гривень. Під час обшуків в автомобілі та квартирі, де тимчасово мешкав зловмисник, співробітники СБУ вилучили понад 50 банківських карток, оформлених на підставних осіб, 50 тисяч гривень та одну тисячу євро. Також оперативники спецслужби спільно з Держслужбою фінмоніторингу заблокували на банківських рахунках затриманого понад 1 млн грн”, - уточнює прес-служба.

Прес-служба поінформувала, що зловмиснику оголошено про підозру за фінансування тероризму і  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-