Таврійський університет запрацював у Києві. Без приміщення

Таврійський університет запрацював у Києві. Без приміщення

Укрінформ
У понеділок у Таврійському національному університеті пролунав перший дзвінок. Початок нового навчального року в ТНУ, що не має поки своїх приміщень, відзначили у будівлі Міністерства освіти і науки України.

Про це повідомляє агенство QHA

"Таврійський національний університет із запізненням, але все-таки відкрив навчання для понад 600 студентів у Києві. Церемонію відкриття навчального року провели у будівлі Міністерства освіти і науки", - йдеться у повідомленні.

Викладачі та студенти ТНУ переїхали на територію материкової України після анексії Криму. З початком нового навчального року студентів привітав Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Цей університет готуватиме кадри для деокупованої Кримської автономії. Бажаю студентам успішного навчання і дуже сподіваюся, що вони братимуть найактивнішу участь у звільненні Криму від окупантів", - сказав у своєму привітанні Джемілєв.

За його словами, кримський університет, що відновив свою роботу в Києві, буде орієнтований на підготовку кадрів для українського півострова, "тому що після звільнення Криму проходитиме грунтовна дезінфекція усіх адміністративних, господарських структур від окупантів, від колабораціоністів, і у нас буде гостра нестача кадрів". 

Навчання у ТНУ відбуватиметься чотирма мовами - українською, кримськотатарською, російською та англійською. "Постараємося, звичайно, щоб цей університет був досить високого рівня, не гірше, ніж він був раніше, а може, і краще. І тут будуть кадри - дійсно патріоти своєї країни", - резюмував Джемілєв.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня кримські громадські організації провели пікет біля Міністерства освіти і науки України у зв'язку з тим, що з вини чиновників в університеті, що поновлює свою роботу в Києві, не затверджено штатний розпис викладачів. Крім того, кримському вузу ніде проводити заняття і ніде розселяти студентів. За день до акції 22 вересня Міносвіти України подало громадським діячам "дорожню карту забезпечення повноцінного функціонування ТНУ", а 23 вересня затвердило штатний розпис у кількості 66 викладачів. Крім того, Мін'юст України фактично погодив проект розпорядження КМУ про передачу ТНУ будівель Академії муніципального управління. Це рішення уряд планує розглянути на своєму засіданні.

Фото: QHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-