У Дніпрі відбувся перший в історії міста екомарафон

У Дніпрі відбувся перший в історії міста екомарафон

Фото
Укрінформ
У Дніпрі відбувся перший в історії міста марафон – Dnipro Eco Marathon. Змагання мали екологічну спрямованість. Учасники пробігли дистанції 5 км, 10 км, 21 км та повну марафонську дистанцію – 42,195 метрів.

Одним з перших марафонську дистанцію пробіг громадський діяч, учасник проекту «Я знаю - я зможу» з підготовки до марафону бігунів, які не мають відповідного досвіду, Олег Чистопольцев. Його результат - 3 години 22 хвилини, повідомили у прес-службі міської ради Дніпра.

«У рамках проекту «Я знаю – я зможу», який був присвячений першому марафону в Дніпрі, ми висвітлювали свої тренування в соцмережах, на телебаченні. Ми тренувалися під наглядом професійних бігунів, що допомогло нам сьогодні пробігти свої дистанції. Я дуже втомився, але й дуже щасливий, що здолав відстань», – каже Чистопольцев.

Один із напрямів благодійного проекту з підготовки до марафону – підтримка громадської ініціативи «Батарейки, здавайтеся!», яка передбачає налагодження структури збору та переробки відпрацьованих елементів живлення.

«Ми тут присутні як еко-партнери. Ми підтримуємо людей, які брали участь в акції «Я знаю – я зможу», щоб у них було більше мотивації. Вони понад місяць тренувались і ставили особисті рекорди для того, щоб зібрати 200 тисяч гривень на розвиток нашого проекту», – пояснила учасниця ініціативи «Батарейки, здавайтеся!» Людмила Колосовська.

Крім того, на старт Dnipro Eco Marathon вийшла і найстарша учасниця заходу – Владлена Кокіна, якій 12 жовтня виповниться 90 років.

Міський голова Дніпра Борис Філатов вручив грошові сертифікати спортсменам, які продемонстрували найкращі результати на марафонській дистанції завдовжки понад 42 км. Нагороди отримали 13 представниць жіночої команди та 15 бігунів-чоловіків. Призовий фонд марафону – 309 тис. грн. Загалом у забігу на повну марафонську дистанцію (понад 42 км) взяв участь 101 бігун. Марафонську дистанцію бігла й дружина міського голови Дніпра Марина Філатова, яка є головою Федерації легкої атлетики Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-