ГПУ: Обшук в офісі компанії Новинського - законний

ГПУ: Обшук в офісі компанії Новинського - законний

Укрінформ
Усі слідчі дії в компанії "Смарт-Холдінг", бенефіціаром якої є один з лідерів "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, відбуваються в межах закону.

Про це заявив начальник управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Кізь у телеефірі, повідомила речниця Генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Нам надано дозвіл на проведення обшуку в компанії "Смарт-Холдінг" і всі слідчі дії відбуваються в межах закону, у відповідності до Кримінального процесуального кодексу. Оскільки слідчі дії та розслідування справи ще тривають, ми не можемо повідомити більш конкретні обставини цього злочину, а також причетність конкретних осіб до заволодіння майном. Повідомляти про вже вилучені докази також зарано", - сказав Кізь.

Він додав, що рішення про оголошення підозри тій чи іншій особі буде прийматись лише тоді, коли будуть здобуті беззаперечні докази її вини.

Тим часом представник "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько поінформував, що представники Служби безпеки України припинили слідчі дії у столичному офісі компанії.

"Правоохоронці перебувають усередині. Слідчі дії припинені, тому що в поданні про обшук вказано неправильну адресу. Що буде відбуватися далі – будемо спостерігати", - сказав Загорулько.

Як повідомлялося, про обшуки в центральному офісі компанії "Смарт-Холдинг стало відомо сьогодні вранці.

Згодом прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган поінформувала, що службових осіб "Смарт-Холдингу" перевіряють на причетність до справи про банкрутство суднобудівного заводу "Океан".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-