Одеська поліція відпустила затриманого під час акції протесту помічника нардепа

Одеська поліція відпустила затриманого під час акції протесту помічника нардепа

Укрінформ
Затриманого в Одесі помічника народного депутата Олексія Середюка після сутички з "тітушками" під мерією відпустили з Приморського відділу поліції.

Про це повідомив кореспондентові Укрінформу один з членів Спілки ветеранів АТО "Україна - це ми", що після сьогоднішнього пікетування мерії перемістилися з Думської площі до будівлі Приморського відділу поліції.

"Після рентгенологічного обстеження у міськлікарні №11 Середюка знову доправили до відділу поліції, поряд з яким ми його чекали. А невдовзі нашого побратима, стан якого погіршився, відпустили", - заявив один з учасників акції.

При цьому він не розповів про результати обстеження, наякому наполіг Середюк, заявивши, що його побили поліцейські.

Водночас народний депутат Оксана Корчинська назвала дії одеської поліції щодо учасників протестної акції і її помічника Середюка "повним свавіллям". "Мирний пікет біля Одеської мерії був жорстоко розігнаний силовими методами. Побили дівчат та інших активістів, в тому числі воїна-добровольця, який служив у трьох батальйонах МВС. Від сепаратистськи налаштованих поліцейських, які супроводили ветерана АТО Середюка і казали йому, що "майданутим в Одесі робити нічого", треба негайно позбавлятися", - заявила Корчинська.

У свою чергу у відділі комунікацій ГУ НП України в Одеській області повідомили, що один з доправлених з Думської площі у відділ поліції пікетувальників завдав тілесних ушкоджень правоохоронцю.

Як повідомлялось, конфлікт біля мерії виник після нападу групи людей міцної статури та муніципальних охоронців на пікетувальників, які встановлювали намет. У ньому в той момент перебувала активістка, яку силою виштовхали. Виникла бійка, в яку втрутилися спецпризначенці поліції та бійці підрозділу Національної гвардії.

Коли учасників конфлікту розвели, поліцейські затримали й доправили в кайданках до Приморського відділу поліції одного з пікетувальників - помічника народного Середюка, заявивши, що він "зухвало поводився, чинив фізичний опір і навіть завдав тілесних ушкоджень одному з поліцейських".

Заступник керівника відділу комунікацій ГУНП в Одеській області Анастасії Якубенко заявила в коментарі Укрінформу, що "Середюка не затримано, а доставлено в поліцію за порушення публічного порядку та фізичний опір правоохоронцю".

Фото: ФБ/Maksym Nepyjpyvo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-