Луценко сподівається на допомогу експертів ООН у резонансних розслідуваннях

Луценко сподівається на допомогу експертів ООН у резонансних розслідуваннях

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко та його заступники Євгеній Єнін і Анатолій Матіос провели зустріч з делегацією Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні на чолі з Фіоною Фрейзер.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, обговорювалися питання розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності, та порушення прав людини на окупованих територіях Криму та Донбасу.

"Юрій Луценко поінформував про хід досудового розслідування злочинів, скоєних під час Революції Гідності, процесу обміну полоненими, стан розслідування трагічних подій 2 травня 2014 року у м. Одесі, а також про діяльність органів прокуратури у сфері захисту прав людини", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу, Матіос повідомив про активні зусилля Головної військової прокуратури, які зосереджено на розслідуванні злочинів в зоні проведення АТО, як щодо керівництва Російської Федерації і підконтрольних їм терористичних організацій "ДНР", "ЛНР", так і правопорушень, скоєних українськими військовослужбовцями.

Обговорювалися також розслідування, які набули суспільного резонансу, стосовно батальйону "Торнадо" та подій Іловайської трагедії тощо.

Луценко висловив зацікавленість у допомозі Місії ООН, яку вона може надати слідчим органам України для проведення низки експертиз у рамках найбільш резонансних проваджень, зокрема Одеської трагедії.

"Україна зацікавлена у встановленні істини щодо трагічних подій 2 травня 2014 року в Одесі, залучення авторитетних міжнародних експертів під егідою ООН та інших міжнародних організацій сприятиме підвищенню довіри до результатів слідства не лише в Україні, але й за її межами", - наголосив Генпрокурор.

Голова Місії відзначила значні зміни у сфері захисту прав людини в Україні, одночасно позитивно оцінивши роботу Головної військової прокуратури.

За результатами зустрічі було висловлено готовність до подальшого співробітництва у сфері захисту прав людини в Україні та обговорено шляхи реалізації спільних проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-