Міносвіти обіцяє, що Таврійський університет запрацює ще в вересні

Міносвіти обіцяє, що Таврійський університет запрацює ще в вересні

Укрінформ
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського вчасно розпочне навчальний процес - аудиторії надасть Академія муніципального управління.

Про це повідомляє прес-служба МОН України.

"Проект постанови про приєднання до університету Академії муніципального управління, навчальна база якої зможе задовольнити потреби обох ВНЗ, наразі проходить погодження профільних міністерств (Мінфін та Мінекономрозвитку вже погодили, зараз документ передано в установленому порядку до Мін'юсту). Постановою передбачено, що університет є правонаступником усього майна, прав та обов'язків Академії (у тому числі навчального фонду і гуртожитків). Допоки формальний процес приєднання триває, керівництво академії погодилося надати свої лекційні аудиторії для навчання студентів університету", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначили у МОН, керівництво академії всіляко сприяє розміщенню студентів університету у своїх гуртожитках. Триває робота з тимчасового розміщення студентів університету в гуртожитках інших вишів.

Оскільки процес зарахування студентів університету тривав до 20 вересня, Міністерство освіти і науки сподівається, що найближчим часом ректорат вишу надасть свої розрахунки щодо штатного розпису відповідно до наявного контингенту студентів.

Та вже 26 вересня в Міністерстві освіти і науки відбудеться урочисте посвячення студентів-першокурсників Таврійського національного університету, а 27 вересня розпочнуться заняття в лекційних аудиторіях.

Як повідомляв Укрінформ, Таврійський національний університет залишив окупований Крим у лютому 2016 року. Проте початок навчального процесу у виші міг опинитися під загрозою, оскільки універститет досі не мав ані навчальних приміщень, ані гуртожитку для студентів через те, що документи "зависли" у владних кабінетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-