ДУСя спростовує блокування культурного центру України в Москві

ДУСя спростовує блокування культурного центру України в Москві

Укрінформ
У Державному управлінні справами Президента України спростовують інформацію про захоплення Національного культурного центру України у Москві - установа працює у штатному режимі. 

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті ДУС.

"Наразі Національний культурний центр України у м. Москві працює у штатному режимі, інформація щодо захоплення центру не відповідає дійсності, усі заплановані заходи проводяться згідно з графіком", - наголошується у повідомленні.

При цьому зазначається, що ДУС проведе перевірку фактів щодо ситуації, що склалась у колективі центру, за результатами якої буде вжито "всіх необхідних заходів для нормалізації роботи культурного центру відповідно до чинного законодавства та міжурядових угод".

Як повідомлялося, представник омбудсмена України в Росії, правозахисник, журналіст Володимир Шрейдлер 21 вересня повідомив, що гендиректора Національного культурного центру України Володимира Іонова спочатку не пускали в будівлю, а потім не допустили в його кабінет. Причому, за словами Шрейдлера, у Москві давно блокувалася повноцінна робота українського центру.

Іонов був призначений на посаду директора Культурного центру у Москві 3 березня 2016 року Державним управлінням справами (ДУС) Президента України. Проте російська влада не реєструвала нового директора центру. Співробітники два місяці не отримували заробітної плати. 31 серпня Росія розблоковувала роботу Культурного центру України у Москві, внісши до Єдиного державного реєстру юридичних осіб зміни у відомості про нового директора центру Іонова.

Культурний центр України у м. Москві був створений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14 травня 1993 року. Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2003 року Культурний центр України у м. Москві передано в управління Державному управлінню справами. Указом Президента України від 8 лютого 2010 року Культурному центру України у м. Москві надано статус національного.

У центрі працюють курси української мови, магазин «Українська книга» та бібліотека імені Богдана Ступки. Щороку у бібліотеці проводиться близько 60 книжкових і книжково-документальних виставок до державних свят України, ювілейних дат видатних українців. Працює також українська недільна школа імені Павла Поповича, навчальна програма якої передбачає вивчення української мови та літератури, народних звичаїв та обрядів, історії України, української музичної культури, малювання та народного танцю.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-