Марина Порошенко обговорила з USAID зміну системи освіти в Україні

Марина Порошенко обговорила з USAID зміну системи освіти в Україні

Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко на зустрічі з представником USAID презентувала проект з розвитку інклюзивного освітнього середовища, який реалізується у Запорізькій області як експеримент.

Про це йшлося під час її робочої зустрічі з керівником Бюро по країнах Європи та Євразії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Марго Елліс у рамках робочого візиту Президента України Петра Порошенка до США, повідомляє прес-служба Глави держави. 

"В Україні близько 7 млн дітей, серед них понад 700 тис. з порушеннями психофізичного розвитку, а це - кожна 10 дитина. Але з них лише 9% дітей навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах. Решта - в спеціалізованих закладах, які не сприяють їх соціалізації та підготовці до повноцінного суспільного життя. Тому завданням, яке сьогодні стоїть перед українським суспільством, є зміна ставлення до людей з інвалідністю та включення дітей з інвалідністю в життя соціуму шляхом створення інклюзивного освітнього середовища", - сказала Марина Порошенко.

Спільний проект Благодійного фонду Порошенка та Міністерства освіти і науки – практичний науково-педагогічний експеримент “Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області” - уже розпочато і буде реалізовано протягом трьох років. Кінцевою метою експериментального проекту має бути напрацювання та апробація повного пакету інструкцій та необхідних змін до законодавства для вироблення державної програми запровадження інклюзивної освіти в усіх регіонах України.

Дружина Президента передала Елліс для більш детального вивчення пакет документів. Сторони дійшли згоди щодо важливості і невідкладності роботи у напрямку зміни системи і загальних підходів осучаснення освіти в Україні.

Під час зустрічі особливу увагу було зосереджено на необхідності впровадження в Україні антикорупційної програми прозорого фінансування освітніх потреб дітей з інвалідністю у загальноосвітніх навчальних закладах за принципом "гроші за дитиною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-