Хабарник із Вищої ради юстиції спокусився на півмільйона доларів

Хабарник із Вищої ради юстиції спокусився на півмільйона доларів

Укрінформ
Генпрокуратура України спільно з СБУ викрили одного з членів Вищої ради юстиції (ВРЮ), який намагався отримати від представника комерційної структури неправомірну вигоду в сумі 500 тис. дол.

Про це повідомляє у середу Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрито одного з членів Вищої ради юстиції України у намаганні отримати неправомірну вигоду в сумі 500 тис. доларів США за здійснення впливу щодо винесення судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної і касаційної інстанцій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано посередника - арбітражного керуючого Міністерства юстиції України, який у змові з членом Вищої ради юстиції, згідно з розподіленими між ними ролями, отримав першу частину коштів у розмірі 150 тис. доларів.

Викритому члену Вищої ради юстиції України вручено повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення усіх винних осіб до кримінальної відповідальності, а також готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-