Україна не платитиме пенсії

Україна не платитиме пенсії "мертвим душам" на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Для України гостро стоїть питання верифікації призначення та відновлення соціальних і пенсійних виплат людям на окупованій частині Донбасу. 

Про це у середу написала на своїй сторінці у Фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Під час дискусії з європейськими партнерами піднімалося питання виплат на окупованих територіях. Українська влада не може виконувати свої повноваження на окупованих територіях, де не працюють українські пенсійні фонди, банки, пошта. Тому пенсіонери змушені реєструватися як ВПО", - зазначила Геращенко.

Вона додала, що на сьогодні 505,8 тис. внутрішньо переміщених осіб отримують пенсійне забезпечення, і очевидно, що левова частина цих літніх людей проживає на окупованих територіях, але щомісяця їздить отримувати пенсії в підконтрольні українській владі населені пункти.

"Станом на серпень 2014 року на обліку у Пенсійного фонду України перебували 1278,2 тисяч пенсіонерів, та станом на 1 вересня 2016 року до органів Пенсійного фонду України за відновленням виплати пенсії не звернулись лише 149 тисяч осіб", - наголосила Геращенко.

За її словами, для української сторони стоїть гостро питання верифікації призначення та відновлення соціальних та пенсійних виплат, оскільки через відсутність органів державної влади на сході України неможливо отримати доступ до реєстрів. "А виплачувати пенсії "мертвим душам" ми собі дозволити не можемо", - зазначила вона.

Геращенко додала, що з 2014-го по серпень 2016 року Україна витратила 41,8 млрд грн на забезпечення пенсійних виплат ВПО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-