Рада визначить основні засади кібербезпеки

Рада визначить основні засади кібербезпеки

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект № 2126а "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 235 нардепів.

"Метою проекту закону є створення національної системи кібербезпеки як сукупності політичних, соціальних, економічних та інформаційних відносин разом із організаційно-адміністративними та техніко-технологічними заходами шляхом комплексного підходу у тісній взаємодії державного і приватного секторів та громадянського суспільства", - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, у законопроекті структуровані положення щодо національної системи кібербезпеки, напрямів її роботи та принципів координації і взаємодії; доопрацьовані терміни та визначення, пов'язані з ними положення проекту закону.

Згідно із законопроектом уточнюється зміст поняття "кібербезпека" і "кіберзахист" та відповідно розмежовані об'єкти кібербезпеки і кіберзахисту.

"Кіберзахист - заходи, пов'язані та спрямовані на безпеку систем та інформаційних ресурсів; кібербезпека - більш широке поняття, яке включає дії та заходи, пов'язані з безпекою осіб і суспільних відносин, зокрема, заходи правоохоронного, розвідувального, контррозвідувального, оперативно-розшукового, а також політичного, інформаційного, суспільно-просвітницького характеру та безпосередні заходи кіберзахисту", - йдеться в законопроекті.

Крім того, в законопроекті введене поняття національних електронних інформаційних ресурсів, що пов'язано з необхідністю кіберзахисту масиву інформації, безпека обігу якої також має забезпечуватися (бібліотечні, навчальні фонди, інші масиви важливої суспільної, історичної, іншої інформації, яка не підпадає під поняття "державні інформаційні ресурси та інформація, необхідність захисту якої встановлено законом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-