Слідком РФ назвав основну версію вбивства Жиліна

Слідком РФ назвав основну версію вбивства Жиліна

Укрінформ
Вбивця, який застрелив лідера харківської організації "Оплот" Жиліна в ресторані Одінцовського району Московської області, був загримований.

Про це повідомляє Головне слідче управління слідчого комітету Росії по Московській області.

У відомстві нагадали, що 19 вересня ввечері в одному з ресторанів Одінцовського району невідомий здійснив постріли у двох відвідувачів, які сиділи за одним столом. Після скоєного злочину чоловік втік. Один з потерпілих помер на місці, другий - госпіталізований до лікарні.

«В ході допитів свідків встановлено, що кілер чекав на потерпілих за сусіднім столом близько 20 хвилин. Після того, як чоловіки прийшли в ресторан і зробили замовлення, кілер підійшов і зробив у них серію пострілів. Зловмисник був ретельно загримований: були накладні вуса, спортивні окуляри з антиполиском, на голові надіта глибоко посаджена панама, за плечима рюкзак», - йдеться у повідомленні.

В ході огляду місця події: вилучено 3 гільзи і 1 куля.

Слідчий комітет також уточнює, що потерпілий з 2015 року зареєстрований на території Російської Федерації і останнім часом проживав в московському регіоні.

Як випливає зі свідчень пораненого, зустріч в ресторані була призначена з метою вирішення питань бізнесу. В даний час дана інформація перевіряється.

Наслідком відпрацьовується кілька версій скоєного злочину. Пріоритетною є комерційна діяльність, а також не виключаються особисті неприязні стосунки.

Порушено кримінальну справу.

Нагадаємо: раніше ГПУ повідомила про підозру лідеру харківської організації "Оплот" Жиліну і оголосила його в розшук. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що ватажок "Оплоту" виїхав з країни в невідомому напрямку.

Жилін працював в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю в Харківській області. У 2010 році після відходу на пенсію створив громадську організацію "Оплот". Тут під видом занять бойовими мистецтвами активно готували бойовиків, основними завданнями яких були "боротьба з неонацизмом і відстоювання інтересів російськомовного населення в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-