У Авакова не виключають, що смерть Жиліна - фейк

У Авакова не виключають, що смерть Жиліна - фейк

Укрінформ
Вбивство в Підмосков'ї лідера "Оплоту" Євгена Жиліна наразі непідтверджене і може виявитися підставним.

Про це в заявив радник глави Міністерства внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі одного зе телеканалів, передає "Апостроф".

За його словами, зараз Україна все ще чекає підтвердження смерті Жиліна від російських правоохоронних органів.

"Особисто мені хочеться вірити в неї, вірити в те, що Жилін жив, як шакал і здох, як шакал. Ми всі прекрасно пам'ятаємо, що ця одіозна фігура собою являла", - сказав Шкіряк.

Радник глави МВС нагадав, що Жилін фігурує в декількох кримінальних провадженнях. Зокрема, йдеться про тероризм та створення незаконних збройних формувань. Крім того, його прізвище фігурувало у справі про замах на мера Харкова Геннадія Кернеса.

При цьому Шкіряк не виключив, що насправді Жилін живий, а його смерть – лише інсценування, яке влаштували російські спецслужби.

"Часто ФСБ може організовувати такі спецоперації під прикриттям, щоб імітувати смерть потрібного їм агента", – сказав Шкіряк.

Нагадаємо: 19 вересня під Москвою у ресторані "Вітерець" невідомий розстріляв Євгена Жиліна та його друга Андрія Козирєва. Лідер організації "Оплот" помер на місці, його соратника у тяжкому стані госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-