Ватажка

Ватажка "Оплоту" Жиліна вбили в Москві - ЗМІ

Оновлено
Укрінформ
Ватажка терористичного угруповання "Оплот" Євгена Жиліна вбили у перестрілці в підмосковному ресторані.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні ввечері в ресторані "Вєтєрок", розташованому в селищі "Горки-2" на Рубльово-Успенському шосе в Підмосков'ї, невідомий злочинець зробив кілька пострілів з пістолета в двох відвідувачів, після чого зник", - сказав співрозмовник агентства.

В результаті, за його словами, від отриманих ран помер 40-річний громадянин України Євген Жилін. Його супутник Андрій Козирєв був доставлений в найближчу лікарню, його стан вкрай важкий. Проводиться термінова операція. Постраждалого охороняє поліція, як одного з основних свідків злочину.

Як повідомило джерело ТАСС у правоохоронних органах, слідство вивчає всі можливі версії злочину, включаючи громадську діяльність Жиліна. Встановлюється, чим він займався в Московському регіоні, з'ясовується коло його спілкування. Попередньо, вбивство носить замовний характер.

За попередніми даними джерел, вбивця чекав своїх жертв за столиком в ресторані і відкрив вогонь, як тільки ті зайшли в заклад. Після вбивства він поїхав на автомобілі , що чекав його біля ресторану. 

На місці події працює слідчо-оперативна група.

Нагадаємо: раніше ГПУ повідомила про підозру лідеру харківської організації "Оплот" Жиліну і оголосила його в розшук. Глава МВС Арсен Аваков заявив, що ватажок "Оплоту" виїхав з країни в невідомому напрямку.

Жилін працював в Управлінні по боротьбі з організованою злочинністю в Харківській області. У 2010 році після відходу на пенсію створив громадську організацію "Оплот". Тут під приводом занять бойовими мистецтвами активно готували бойовиків, основними завданнями яких були "боротьба з неонацизмом і відстоювання інтересів російськомовного населення в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-