У Раді можуть без уряду написати законопроект про монетизацію субсидій

У Раді можуть без уряду написати законопроект про монетизацію субсидій

Укрінформ
Якщо уряд не зможе подати законопроект про монетизацію субсидій, парламентський комітет з питань ПЕК готовий подати такий законопроект самостійно.

Про це під час круглого столу, присвяченого підготовці до нового опалювального сезону заявила народний депутат Альона Бабак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нарахування субсидій необхідно законодавчо перевести з бартерного взаєморозрахунку у формат живих грошей. Ми очікуємо на таку законодавчу пропозицію, і якщо уряд не подасть такий законопроект, тоді наш комітет подасть таку законодавчу пропозицію», - сказала Бабак.

На її думку, такий законопроект має вирішити одразу декілька питань. Перше з них – ліквідація заборгованості при нарахуванні субсидій перед теплокомуненерго у розмірі 1 млрд грн.

«Також такий формат субсидій має стимулювати енергозаощадження, тоді споживач сам зможе побачити, на чому він зможе зекономити, на чому – ні. Чинна система субсидій такої можливості не дає», - коментує депутат.

При цьому, на її переконання, необхідно зробити так, аби нарахування субсидій давало мультиплікативний ефект економіці, а також вирішувало питання платоспроможності населення.

«За розрахунками експертів, при сплаті комунальних платежів за нинішніми тарифами, сім'ї з низьким рівнем доходів лишається 11 грн на день, сім'ї з високим рівнем доходів – 78 грн на день. Таким чином, питання підвищення платоспроможності населення лишається актуальним.

Необхідно його вирішити так, аби це давало мультиплікативний ефект економіці, аби дозволяло залучити гроші іноземних інвесторів», - переконана Бабак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-