Справа Шеремета: десятьох співробітників

Справа Шеремета: десятьох співробітників "17 каналу" викликали на допит

Укрінформ
Десятьох співробітників "17 каналу", знімальна група якого першою опинилася на місці вибуху автомобіля Павла Шеремета, отримали повістки про виклик на допит.

Про це в коментарі "Детектору медіа" повідомив журналіст каналу Андрій Лащ.

Він розповів, що 14 вересня близько 14:00 в офіс інтернет-каналу завітав слідчий центрального апарату МВС і викликав на допити 10 співробітників "17 каналу". Допити відбуватимуться в центральному апараті МВС на вулиці Богомольця, 10. "Кожного записали, кожному вручили повістку. І тепер, починаючи з 10 години (19 вересня), ми будемо ходити на бесіди до МВС. Я йду у вівторок (20 вересня – ред.)", - повідомив Лащ.

Журналіст каже, що робота каналу паралізована, тому що в структурі працює небагато людей: "Маємо, фактично, паралізований офіс, бо редактори, водії, журналісти, продюсери будуть ходити на допити".

Андрій Лащ стверджує, що "справа не розслідується", а виклики на допити розпочалися раптово, після розслідування "17 каналу" щодо підпалу телеканалу "Інтер".

Він також заявив, що надіслав запит до Федерального бюро розслідувань США, яке надає допомогу українським слідчим, з проханням пояснити, чи саме так мають працювати правоохоронні органи, зацікавлені в розслідуванні.

Нагадаємо, журналісти "17 каналу" першими опинилися на місці вбивства Павла Шеремета зранку 20 липня. Вони зняли й розмістили в інтернеті відео, на якому Шеремета дістають з автомобіля одразу після вибуху. На відео видно, що журналіст на той момент ще був живим. "17 канал" пояснив свою появу на місці вбивства раніше решти журналістів випадковістю: мовляв, журналісти чатували під будинком Віталія Кличка, щоб записати з ним інтерв’ю, але не знали, що мера немає в Києві.

Як повідомлялося, слідство у справі про вбивство Шеремета отримало доступ до документів "Української правди", "17 каналу та холдингу "Вести".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-