«Свободівці» не пустили росіянина проголосувати у Києві

«Свободівці» не пустили росіянина проголосувати у Києві

Укрінформ
Біля посольства Російської Федерації, де всупереч заяві Києва про неможливість проведення виборів у Держдуму РФ на території України працює виборча дільниця, активісти від ВО «Свобода» після словесної перепалки побили громадянина Росії, який прийшов голосувати.

Про це у неділю повідомляє кореспондент Укрінформу.

Група активістів від ВО «Свобода» на чолі з екс-нардепом Ігорем Мірошниченком блокують прохід виборцям до російської дипмісії. Зокрема, вони не пропустили чоловіка, сталася словесна перепалка, яка потім переросла в бійку між ним та активістами.

Після невдалої спроби росіянина вдарити «свободівця» кремезної статури, останній завалив росіянина на землю і вдарив ногою по голові. У ситуацію втрутилась поліція, яка розняла чоловіків, відвела росіянина подалі від агресивно налаштованих протестувальників і затримала чоловіка, який його бив.

Наразі перед посольством РФ у Києві у дві шеренги вишикувались нацгвардійці, які відтіснили активістів на кілька метрів від російської дипмісії. «Свободівці» і далі намагаються блокувати прохід до виборчої дільниці в посольстві.

Варто зауважити, 10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованому Криму і Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть в приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ".

Проте російська сторона мотивує відкриття дільниць у консульствах тим, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, тому перешкодити провести там вибори українська влада не може. Попри заборону, російську МЗС заявило, що дільниці у будь-якому разі відкриють.

Раніше, Верховна Рада України прийняла ухвалу, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами в Криму і місті Севастополі.

Разом з тим, керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-