Біля посольства РФ у Києві сутичка: поліція затримала «свободівця»

Біля посольства РФ у Києві сутичка: поліція затримала «свободівця»

Оновлено
Укрінформ
Біля посольства Російської Федерації, де, незважаючи на протест України, працює виборча дільниця, сталася сутичка між поліцією та активістами від ВО «Свобода».

Про це у неділю повідомляє кореспондент Укрінформу.

Група активістів від ВО «Свобода» на чолі з екс-нардепом Ігорем Мірошниченком намагалась заблокувати прохід до російської дипмісії. Правоохоронці почали відтисняти активістів. В результаті між «свободівцями» та правоохоронцями сталася сутичка, поліція затримала одного з «свободівців» Володимира Назаренка за опір поліції.

Мірошниченко ще з двома протестувальниками намагались завалити залізний паркан, який стоїть навколо дипмісії, щоб визволити свого побратима з рук поліції. Правоохоронці відбили атаку «свободівців».

Наразі перед посольством РФ у Києві вишикувались нацгвардійці, які відтсінили активістів. «Свободівці» і далі намагаються блокувати прохід до посольства та очікують на підкріплення.

Нагадаємо, 10 вересня Президент України Петро Порошенко доручив поінформувати керівництво Росії про неможливість проведення виборів до Держдуми на території України. Київ заявив, що умовою для проведення голосування в Україні є відмова від виборів в анексованому Криму і Севастополі і виключення кримчан з федеральних списків кандидатів у депутати.

Пізніше прес-секретар українського МЗС Мар'яна Беца пояснила, що голосування "неможливе навіть в приміщеннях дипломатичних і консульських служб РФ".

Проте російська сторона мотивує відкриття дільниць у консульствах тим, що дипломатичні установи Росії в Україні є російською територією, тому перешкодити провести там вибори українська влада не може. Попри заборону, російську МЗС заявило, що дільниці у будь-якому разі відкриють.

Раніше, Верховна Рада України прийняла ухвалу, в якій закликала парламенти світу не визнавати вибори в Держдуму РФ в Криму.

У Європарламенті назвали ці вибори черговим цинічним порушенням територіальної цілісності України і підкреслили, що жодним чином не визнають чотирьох депутатів, обраних за мажоритарними округами в Криму і місті Севастополі.

Разом з тим, керівництво України закликало міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів не лише на території Криму, але і взагалі весь склад нової Думи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-