У Житомирі визначили переможців першого кулінарного чемпіонату
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник голови Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України, керівник творчого об'єднання "Шеф-груп" міста Житомир і організатор чемпіонату Віктор Фіалковський.
"Цей чемпіонат ми провели з тією метою, щоб поліпшити кулінарний рівень міста Житомира та в майбутньому проводити тут різні гастрономічні заходи на рівні з Києвом. До участі ми запрошували кухарів-професіоналів, офіціантів із усієї області та юніорів (старших 16-ти років). Зрештою, участь у конкурсі брав 51 учасник, серед яких - учнівська молодь, студенти і професіонали. Вони змагалися в сімнадцяти номінаціях...Так, 41 учасник із спеціалізованих навчальних закладів області виборов 31 медаль (8 золотих, 11 срібних і 12 бронзових). А професіонали були відзначені десятьма золотими медалями, чотирма срібними і чотирма бронзовими", - зазначив Фіалковський.
Оцінювали страви та майстерність учасників чемпіонату представники осередків Асоціації кулінарів України із Києва, Луцька, Черкас, Харкова. Головою журі був президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний.
Крім власне конкурсної частини, у павільйоні відбувалися й різноманітні майстер-класи. Зокрема під час одного з них дітей учасників АТО навчали готувати італійські брускети.