Жемчугов і Супрун потребують серйозного лікування - Геращенко

Жемчугов і Супрун потребують серйозного лікування - Геращенко

Фото
Укрінформ
Звільнені з полону українці Володимир Жемчугов і Юрій Супрун знаходяться у важкому стані, вони потребують серйозного лікування та реабілітації. 

Про це написала у суботу на своїй сторінці у Фейсбуці перший заступник Голови Верховної Ради України, представник України у підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

"Володимир Жемчугов і Юрій Супрун - на свободі! Вже за кілька годин Володимир і Юрій будуть у Києві, в одній з найкращих лікарень, Президент доручив послати за ними санітарний, евакуаційний літак. Вони потребують серйозного лікування, реабілітації, Володимир - ще і протезування", - написала Геращенко. 

Вона повідомила, що Жемчугова зустрічала "його мужня дружина, Олена", він вже поговорив телефоном з мамою і Президентом.

"Понівечений, без кінцівок, майже сліпий, захоплений рік тому бойовиками, останні кілька місяців Володимир провів навіть не в тюремній лікарні, а в камері, звідки його тягали на "суд" , погрожуючи тридцятирічним ув'язненням. В такому страшному стані орки утримували Володю в тюрмі... Я не знаю, як серце Олени, дружини, витримало цю їх зустріч..... Ми всі плакали", - написала перший віце-спікер. 

Що стосується звільненого представника ООН Юрія Супруна, то, за словами Геращенко, його останні кілька тижнів "також тягали на суди, відверто нехтуючи спеціальним дипломатичним імунітетом, який Юрій мав як співробітник міжнародної гуманітарної організації і шантажуючи ледь не розстрілом". 

"Сьогодні вночі Юрія "судили" "в Донецьку і "засудили" до 18 років за шпигунство на Україну. Цей цирк був потрібен, щоб не просто передати, а " помилувати", - наголосила Геращенко.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (17 фото):

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-