Грицак: Зробимо все можливе, аби звільнити всіх заручників

Грицак: Зробимо все можливе, аби звільнити всіх заручників

Укрінформ
Голова Служби безпеки України Василь Грицак запевняє, що Президент України, СБУ і Мінська група й надалі робитимуть усе можливе, аби всі українські заручники були звільнені.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, цитуючи Грицака після звільнення з полону бойовиків українських полонених Володимира Жемчугова і Юрія Супруна

"Президент України, СБУ та Мінська група і надалі робитимуть все, щоб усі без винятку заручники повернулися додому", - заявив Грицак.

За його словами, звільнення українських полонених є одним з головних пріоритетів у діяльності Служби безпеки України.

Голова СБУ також висловив вдячність усім, хто допомагав у звільненні українських героїв.

Як повідомляв Укрінформ, з полону бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР" 17 вересня звільнено українських полонених Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

У листопаді 2015 року "міністерство державної безпеки ЛНР" заявило про затримання Жемчугова і звинуватило його в підриві залізничного полотна в районі Лутугіно і електроопори в Хрящуватому. Жемчугов був тяжко поранений, вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, уламки зайшли в живіт і стегна.

Незважаючи на те, що прізвище Жемчугова постійно лунало на переговорах в Мінську, бойовики досі відмовлялися його звільняти.

Юрія Супруна, колишнього полковника Служби безпеки України, сепаратисти з угруповання "ДНР" затримали 8 квітня 2016 року в окупованому Донецьку. На час перебування на окупованих територіях він працював представником місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-