Пожежник не повинен наводити жах на підприємців - Порошенко

Пожежник не повинен наводити жах на підприємців - Порошенко

Укрінформ
Держслужбу надзвичайних ситуацій необхідно позбавити невластивих їй функцій регулятора бізнес-процесів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня рятівника на території навчального полігону ДП "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" у Київській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформи у країні не можуть оминути і Державну службу надзвичайних ситуацій, яку, на моє глибоке переконання, слід позбавити невластивих їй функцій бізнес-регулятора. Ви не для того. Може це і не до свята, але я мушу про це сказати, що пожежний інспектор не повинен наводити жах на підприємців, він повинен рятувати життя людей. Мені здається, що жоден власник підприємства не хоче, щоб воно згоріло, а отже здатен проявити власну відповідальність, як за збереження життя працівників, так і свого майна", - сказав Порошенко.

Так, за його словами, в Україні будуть контролюватися лише підприємства високої зони ризику.

"Я дуже схвалюю і підтримую такий підхід. Будь-які дрібні точки будуть мати можливість застрахуватися і отримати компенсацію, і нести відповідальність за якість пожежного захисту самостійно. Цей підхід дозволить прибрати корупційний компонент і залишити у публічному образі рятувальника лише романтично-героїчну складову", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-