ДСНС пропонує підняти штрафи за порушення правил пожежної безпеки у сто разів

ДСНС пропонує підняти штрафи за порушення правил пожежної безпеки у сто разів

Укрінформ
У рамках реформи Державної служби з надзвичайних ситуацій України пропонується підвищити мінімум у сто разів штрафи за порушення правил пожежної безпеки.

Про це в четвер у Києві, презентуючи реформу ДСНС, заявив голова ДСНС України Микола Чечоткін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зменшення впливу держави на дотримання вимог пожежної техногенної безпеки буде компенсовано шляхом посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки... Ми пропонуємо поряд із зменшенням регуляторного впливу держави підняти штрафи мінімально у сто разів", - сказав він.

За словами Чечоткіна, запропоновані реформи дозволять створити сучасну, зрозумілу і привабливу для бізнесу систему запобігання надзвичайним ситуаціям і профілактики пожеж, основану на співпраці влади і бізнесу, направлену на покарання порушників і на підвищення рівня захисту громадян України.

Чечоткін зазначив, що сьогодні штраф за недотримання правил пожежної безпеки в Україні складає 170 гривень. Він переконаний, що така ситуація "спонукає підприємців до виконання протипожежних заходів неналежним чином і породжує байдужість і безвідповідальність, що може призвести до непередбачуваних наслідків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-