"Панамське пограбування": у слідчих багато запитань до українського олігарха

Ексклюзив
Укрінформ
Історія з пограбуванням громадянина України Сергія Дядечка - власника банку "Союз", колишнього віце-президента банку "Родовід" і президента баскетбольного клубу "Монако" - викликає багато запитань у слідства

Про це Укрінформу повідомили джерела, наближені до керівництва Князівства Монако.

"Історія з пограбуванням українського олігарха викликає багато запитань у слідства. Основною версією слідства є намір отримати страхову суму, яку мусить заплатити компанія, що страхувала ризики зберігання коштовностей в апартаментах потерпілих, вартість яких, за даними відкритих джерел, становить 2 млн євро", - зазначив співрозмовник агентства.

Утім, поліція Монако розглядає декілька версій злочину. Та й загалом історія з пограбуванням дивна. Адже потрапити до апартаментів потерпілих насправді не так уже й просто, зазначає співрозмовник. Так, щоб увійти до резиденції, потрібно проминути консьєржа, який особисто знає мешканців будинку і без їхнього дозволу нікого не пустить.

"Потім грабіжнику за допомогою спеціального електронного ключа і коду необхідно скористатися ліфтом, щоб піднятися на потрібний поверх. Там потрібно пройти повз цілодобову охорону, після чого, знову ж таки за допомогою інших ключів, увійти в апартаменти, де зберігався 250-тикілограмовий сейф із коштовностями", - зазначило джерело.

За його словами, проминути усі ці перешкоди звичайним грабіжникам не під силу. До того ж, їх має бути кілька, адже одній людині не під силу винести з резиденції сейф вагою у чверть тонни.

Тому, за словами джерела, основною версією слідства є намір отримати страхову суму.

Співрозмовник також розповів, що Дядечко з невідомих причин останнім часом відмовився від публічного життя у Монако: "Упродовж останніх 2 років банкір ніколи не виходив між люди, рідко залишав свою квартиру, коли йому потрібно було кудись поїхати, на зустріч чи у справах його постійно, і вдень і вночі, супроводжували два охоронці". Для цього український олігарх користувався броньованим автомобілем із затемненими вікнами, до якого потрапляв через підземний паркінг. "Фактично він прирік себе на самітництво. Чого не скажеш про його дружину, яка є більш відкритою, дозволяє собі прогулянки містом, відвідання коштовних бутиків, вечірки у Монако тощо", - зазначив співрозмовник.

Він додав, що офіційна влада не коментуватиме хід розслідування, що пояснюється "особливістю політики Князівства Монако". За його словами, з огляду на той факт, що проживати в Монте-Карло можуть собі дозволити небідні люди з числа іноземців, які, купуючи нерухомість, фінансуючи проекти на території Князівства, виділяючи великі кошти на доброчинність, місцева влада не цікавиться походженням грошей і утримується від коментарів на цю тему.

Як повідомляв Укрінформ, у Монако пограбували громадянина України - банкіра Сергія Дядечка. Інцидент стався 12 або 13 серпня, хоча сам факт проникнення в оселю Дядечків власники виявили лише 26 серпня. Відомо, що грабіжники винесли сейф вагою 250 кг з коштовностями. Потерпілий не звертався по правову допомогу до консульства України у Французькій Республіці.

За інформацією українських ЗМІ, Дядечка пов'язують з відомим суддею Вищого господарського суду України Артуром Ємельяновим та називають давнім бізнес-партнером Юрія Іванющенка та одним із головних фінансових консультантів Олександра Януковича.

У кримінальному провадженні, відкритому Генеральною прокуратурою, також вказують на роль Дядечка у справі Ємельянова, у якій банкір "сприяв приховуванню та маскуванню незаконного походження коштів, попередньо отриманих Ємельяновим А.С. злочинним шляхом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-