Сайт петицій Президенту знову перезапустили

Сайт петицій Президенту знову перезапустили

Укрінформ
Адміністрація Президента запустила третю версію сайту електронних петицій, у якій з’явилися нові функціональні можливості.

Про це заявив у четвер заступник глави АП Дмитро Шимків під час відкритої дискусії в Укрінформі на тему: "Демократія одним кліком: рік електронних петицій в Україні".

"Ми вирішили запустити третю версію сайту петицій, в якому з'явиться новий функціонал. Сайт запущений сьогодні вночі", - сказав Шимків.

За його словами, сайт має оновлений дизайн, додаткові рубрикації. "Тут наводиться статистика для користувачів, оновлена система пошуку, особистий кабінет також зазнав певних змін, зокрема, є можливість переглядати перелік підтриманих петицій, можна керувати цим, додано розділ "обрані петиції", - додав заступник глави АП.

Шимків зазначив, що загалом вважає ефективним інструмент петицій. За той час, коли АПУ запустила сайт е-петицій, на ньому було зареєстровано понад 700 тисяч користувачів, 25 тис. 953 петиції. Сайт відвідали понад 6,3 млн осіб, з яких 85% - українці.

"Вже є 40 петицій, які набрали 25 тисяч голосів. 38 петицій отримали відповідь Президента, а дві петиції зараз у розробці. Триває збір підписів на 1 693 петиції, і не набрали необхідну кількість голосів 21 195 петицій", - зауважив Шимків.

Він наголосив, що більшість петицій, які громадяни направляють Главі держави, мають компетенцію Верховної Ради, Кабінету Міністрів або інших органів виконавчої влади, тому з АПУ із зауваженнями Президента їх скеровують туди, де ці питання можна вирішити.

"Звісно, за цей час ми стикнулися з багатьма хакерськими атаками, спробами блокувати голоси, продавати голоси, спробами використовувати різні шулерські схеми, невідомі акаунти. У нас вже є досвід і ми бачимо, коли люди намагаються спотворювати усю ситуацію навколо електронної демократії", - сказав Шимків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-