Штепу залишили в СІЗО ще на два місяці

Штепу залишили в СІЗО ще на два місяці

Укрінформ
Червонозаводський райсуд Харкова продовжив перебування в СІЗО ще на два місяці для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Запобіжний захід для Штепи продовжили до 11 листопада", - зазначила Дубовик.

За її словами, на суді закінчили вивчення письмових матеріалів справи: "Прокуратура клопотала про приєднання до справи нових доказів".

"Сторона захисту відмовилася від допиту 30-ти заявлених свідків, що залишилися", - додала Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду - 25 жовтня о 14.00: "Планується вивчення відеоматеріалів справи".

Штепа, як стало відомо, просила суд відпустити її "на свято", оскільки  сьогодні їй виповнилося 54 роки. Вона була в чорній сукні, з букетом білих троянд.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 31 серпня екс-губернатор Донецька Сергій Тарута в режимі відеоконференції підтвердив, що Штепа узгоджувала з ним свої дії (дала інтерв'ю російському виданню) у зв'язку із захопленням заручників.

5 серпня Червонозаводський райсуд Харкова допитав свідка захисту - мера Слов'янська Вадима Ляха, який позитивно оцінив Штепу як керівника і заявив, що вона не причетна до інкримінованих їй злочинів.

Штепу було затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти у Слов'янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-