Суд арештував майно екс-ректора НАУ

Суд арештував майно екс-ректора НАУ

Укрінформ
Солом'янський суд міста Києва арештував майно колишнього в.о. ректора Національного авіаційного університету України Володимира Харченка, якого підозрюють в хабарництві.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Арешт накладений, зокрема на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти у державній та іноземній валюті (1 млн 505 тисяч 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро)", - йдеться у повідомленні.

Рішення суду ухвалене за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України 31 серпня. Захід забезпечення кримінального впровадження (арешт майна) обраний задля забезпечення дієвості правосуддя: кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється т.в.о. ректора НАУ, передбачає такий вид додаткового покарання як конфіскація майна.

Зараз триває досудове слідство.

Як повідомлялося, 26 серпня детективи НАБУ разом з прокурорами САП та співробітниками СБУ затримали тимчасово виконуючого обов’язки ректора Національного авіаційного університету під час отримання частини хабара у розмірі близько 3 млн грн (100 тис євро). Під час обшуку за місцем проживання т.в.о. ректора детективи НАБУ  вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн (1,5 млн грн, 50 тис доларів США, 70 тис євро, 3 тис фунтів стерлінгів, інша валюта), а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам. 27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. Через те, що обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-