У МОЗ пояснили ситуацію з затримкою ліків для онкохворих дітей

У МОЗ пояснили ситуацію з затримкою ліків для онкохворих дітей

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я пояснило затримку з доставкою ліків для онкохворих дітей відмовою постачальника провести розмитнення.

Відповідне роз'яснення оприлюднено на сайті відомства.

"Уже 90 днів ліки для онкохворих дітей, закуплені Міністерством охорони здоров’я через агенцію Crown Agents, що постачаються ТОВ "Людмила фарм", знаходяться на складі тимчасового зберігання у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби. Доставка зазначених ліків онкохворим дітям затримується через відмову ТОВ "Людмила фарм" здійснити усі необхідні митні процедури", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що після низки нарад компанії "Людмила фарм" було запропоновано перемістити товар на митний ліцензійний склад та передати права власності на ліки агенції Crown Agents, яка може передати їх безпосередньо міністерству.

"Однак станом на сьогодні ТОВ "Людмила фарм" не забезпечила можливість отримання ліків міністерством. Товар, як і раніше, залишається на складі тимчасового зберігання, а діти страждають від нестачі ліків", - заявили у МОЗ.

У міністерстві повідомили, що британська агенція Crown Agents, яка на замовлення МОЗ здійснює закупівлю лікарьских засобів, уклала з ТОВ «Людмила фарм» контракт на поставку лікарських засобів для лікування онкохворих дітей.

Станом на 12 вересня 2016 року ТОВ «Людмила фарм» ввезло три партії лікарських засобів на загальну суму 4 434 165,71 доларів США, та розмістило на тимчасове зберігання на склад у зоні діяльності Київської митниці Державної фіскальної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-