Французьке видавництво «повернуло» Крим Україні

Французьке видавництво «повернуло» Крим Україні

Укрінформ
Французький видавничий дім Larousse «повернув» Крим Україні.

Керівництво видавництва, цінуючи честь та репутацію солідного видавця, визнало помилку та виправило її у своєму атласі, вказавши, що Крим - це українська територія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у розділі «Україна» нового видання соціально-економічного атласу на 2017 рік Кримський півострів безроздільно належить Україні. При цьому ця частина, на відміну від решти території України, зафарбована штриховою лінією. У дописі до мапи йдеться, що «Крим - це частина України, анексована Росією, і (при цьому) анексію не визнає міжнародне співтовариство».

«Спеціально для вас ми сьогодні пішли в магазин, щоб перевірити, чим закінчилася сага з позначенням Криму у найвідомішому французькому атласі. Тепер, як співали Брати Гадюкіни: Все чьотко! Гарна історія про те, як спільними зусиллями держави і активістів можна змусити великі компанії відмовлятися від російських фейків і визнавати реальність))», - пише у Facebook  Постійне представництво України при Раді Європи.

Нагадаємо, французький видавничий дім Larousse торік випустив видання соціально-економічного атласу країн світу, яке виключило на одній із карт півострів Крим зі складу України. Такі дії обурили українську громаду та дипломатичне представництво України у Французькій Республіці. Надзвичайний та Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур звернувся з відкритим листом до видавничого дому  Larousse, у якому закликав виправити «ганебну помилку» в атласі. Українці Франції також закликали усіх небайдужих написати листи з відповідною вимогою на поштову адресу видавничого дому Larousse та залишити записи на відповідних сторінках у соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-