У Дніпрі на День міста смажили яйця на шампурах

У Дніпрі на День міста смажили яйця на шампурах

Фото
Укрінформ
Місто Дніпро святкує 240-річчя свого офіційного заснування. Святкова програма включає понад сотню заходів, безліч сюрпризів і виступів зіркових гостей. Зокрема, встановлено перший у світі рекорд зі смаження курячих яєць на шампурах та цілу низку інших гастрономічних рекордів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свідоцтво про надзвичайні кулінарні досягнення міста вручили меру Дніпра Борису Філатову.

До Книги рекордів України внесли одразу 7 здобутків. Серед них – найбільше карамельне панно розміром 1х1,5 м, найбільша тарілка м’ясних делікатесів, найбільший бар, збудований з баночок з горіхами, та найбільша кількість логотипів, намальованих хною.

На набережній провели також кулінарну естафету. За годину містянам вдалося нашаткувати 457 кг капусти. Змагання також удостоїли місця в загальнонаціональному переліку рекордів.

Під час святкування встановили і ексклюзивний рекорд. У Дніпрі – вперше в світі – вдалося посмажити на шампурах на мангалі 355 сирих курячих яєць. Ще один унікальний здобуток – найбільший в Україні хачапурі розміром 1,9х1,02 м.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (14 фото)

Микола М'якшиков, Укрінформ

Ще на дніпрян чекає відроджений фестиваль «Джаз на Дніпрі», котрий не проводився в місті з 2001 року. Він розпочнеться о 17 годині на Монастирському острові. Крім переможниці Євробачення Джамали, яка пообіцяла заспівати як українською, так і кримськотатарською мовою, на фестиваль завітають музиканти світового масштабу: Сайрус Честнат (США), Рік Маргітца (США), Пол Болленбек (США), Венсан Буржекс (Франція), Денис Пашкевич (Латвія), Олів’є Кер Оріо (Франція), Рікард Мальмстен (Швеція), Танель Рубен (Естонія), Валерій Щерица (Білорусь), молоді зірки нью-йоркського Лінкольн Джаз Центру — Майкл Мвенсо та група The Shakes, а також колишні дніпряни Андрій Кондаков, Ірина Роділес, Віктор Двоскін. Вперше в Дніпрі виступатиме відомий трубач, 5-разовий володар «Греммі» Ренді Брекер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-