Чаус утік до Криму через Білорусь - ЗМІ

Чаус утік до Криму через Білорусь - ЗМІ

Укрінформ
Підозрюваний у хабарництві суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус виїхав з України до Білорусі за чужим паспортом, а вже потім потрапив до Криму.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на високопоставлені джерела у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Чаус офіційно не залишав підконтрольну територію Україні. Але зараз він таки в Криму", - сказав один зі співрозмовників УП.

За його словами, суддя виїхав спочатку до Білорусі, а вже потім опинився у Криму.  

"Він їхав через Білорусь за чужим паспортом. А чому за чужим паспортом - тому що перетин кордону може стати підставою для міжнародного розшуку", - додав він.

Як повідомлялося, 9 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса на хабарі у 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

11 серпня голова САП Назар Холодницький підписав повідомлення про підозру Чаусу, однак той не з'явився для її отримання.

Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував квартиру і автомобіль судді, однак відмовився заарештувати його земельну ділянку і автомобіль матері.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Чауса.

Чаус відомий тим, що вів кримінальні провадження проти учасників Євромайдану, а також справи бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-