За стандартами НАТО підготують п'ять тисяч військових - МОУ

За стандартами НАТО підготують п'ять тисяч військових - МОУ

Укрінформ
Близько 5000 військовослужбовців з України наступного року буде підготовлено за стандартами НАТО за допомогою тренувальної місії Великобританії в Україні.   

Про це повідомляє прес-центр Міністерства оборони України з посиланням на слова Державного секретаря з питань оборони Великої Британії Майкла Феллона. 

"Обсяги тренувально-дорадчої допомоги Великобританії передбачається збільшити в рази. Наступного року буде підготовлено 5000 військовослужбовців України за стандартами НАТО - це є нова мета тренувальної місії Великобританії в Україні", - сказав Феллон.

У прес-службі також уточнюють, що у ході зустрічі сторони обговорили напрями подальшої співпраці в оборонній сфері між Британією та Україною. Зокрема, в ході переговорів сторони домовилися оперативно адаптувати всебічну підтримку Великобританії відповідно до потреб Збройних Сил України.

Міністр оборони України Степан Полторак подякував Великобританії за підготовку військовослужбовців Збройних Сил України британськими інструкторами. 

"Міністр оборони України висловив вдячність за чітку та незмінну позицію Великобританії, всебічну підтримку України в протидії російській агресії. Зокрема, за роботу інструкторів, які підготували більше 2500 військовослужбовців Збройних Сил України за різними напрямками та підтримку процесу реформування й активну роботу британських інструкторів у цьому процесі", - зазначається в повідомленні. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня у Лондоні міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч із державним секретарем з питань оборони Великої Британії Майклом Феллоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-