Азаровська пенсія: Розенко дав пораду Подільському суду

Азаровська пенсія: Розенко дав пораду Подільському суду

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко порекомендував Подільському районному суду Києва уважно стежити за формулюваннями рішень.

Так він заявив в ефірі "112 Україна" з приводу рішення вказаного суду щодо відновлення виплати пенсії екс-прем’єру Азарову.

"Я просив би Подільський районний суд Києва чітко розділяти прес-релізи, які вони розсилають і рішення суду, які вони приймають. Дійсно, вони дали нібито спростування і роз'яснення, що Подільський суд зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова, зареєструвати, розглянути і прийняти якесь рішення. Але проблема, у рішенні суду цього немає. У рішенні є два пункти. Перше – визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду щодо відмови в поновленні виплати пенсій, тобто це визнане судом протиправним діянням. І друге, зобов'язати управління Пенсійного фонду в Києві вирішити питання про відновлення виплати пенсії Азарову", - сказав Розенко.

Віце-прем'єр стверджує, що на підставі рішення Подільського суду в Азарова є всі права вимагати від Пенсійного фонду виплати.

"Безумовно, ми оскаржили це, і є відповідна апеляційна скарга. Подільському суду треба уважно стежити як виписуються рішення, які вони приймають", - додав він.

Зауважимо, сьогодні Розенко повідомив, що Подільський суд зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії Азарову. Пізніше в суді спростували цю інформацію. У прес-релізі йшлося, що Подільським районним судом "лише встановлено неправомірність відмови відповідача (ПФ - ред.) прийняти заяву про поновлення виплати пенсії до розгляду". У суді зазначили, що рішення про наявність або відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-