Середній розмір субсидій зросте на чверть - Рева

Середній розмір субсидій зросте на чверть - Рева

Укрінформ
Середній розмір субсидій зросте на 25%, такий прогноз уряд закладає у проект державного бюджету на 2017 рік.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева сказав журналістам після засідання уряду у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що у середньому на 25%. Такий же проноз ми закладаємо в проект бюджету на наступний рік", - сказав він.

За словами Реви, це пов'язано і зростанням житлово-комунальних тарифів, адже розмір субсидії напряму залежить від співвідношення доходів громадян та розмірів їхніх платежів за ЖКГ-послуги.

Міністр нагадав, що родини, яким субсидія вже нараховувалася, не повинні звертатися за призначенням повторно, бо цей вид державної допомоги перерахується їм автоматично. "Так, станом на 1 травня до нас звернулося 6 млн домогосподарств, а користуються субсидіями зараз 3,5 млн, але з 1 жовтня ми усім 6 мільйонам перерахуємо" - запевнив він.

Загалом у Мінсоцполітики прогнозують, що максимальна кількість звернень родин за субсидіями може сягнути 9 млн після 1 жовтня.

 Як повідомив у коментарі журналістам віце-прем'єр Павло Розенко, уряд, як і раніше, враховуватиме при визначенні розміру субсидій громадянам, лише реальні доходи, отримані з земельних паїв. При цьому був скасований так званий уявний дохід.

"Нового нічого щодо людей з паями при нарахуванні субсидій не буде – були уточнені лише деякі норми подання звітності. Дохід з паїв, які отримували люди, і раніше враховувався при нарахуванні субсидій. Ми скасували уявний дохід від паїв, на яких люди не отримували реальних доходів", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-