Друга спроба вдала: Із Кропивницького ізолятора втік ув'язнений

Друга спроба вдала: Із Кропивницького ізолятора втік ув'язнений

Укрінформ
Із Кропивницької установи виконання покарань (№ 14) втік ув'язнений, який свого часу був організатором спроби втечі засуджених за допомогою спортивного гелікоптера.

Про це сьогодні повідомляє Державна пенітенціарна служба України на сторінці Facebook.

«06.09.2016 у Кропивницькій установі виконання покарань (№ 14) під час вечірньої перевірки наявності ув'язнених в камерах установи було виявлено відсутність ув'язненого Т. Проводиться службова перевірка обставин втечі засудженого з-під охорони та організовано розшукові заходи. Додатково інформуємо, що ув'язнений Т., відбуваючи покарання у Петрівській виправній колонії управління ДПтС України в Кіровоградській області (№ 49), у 2013 році був організатором спроби втечі засудженими за допомогою спортивного гелікоптера, після чого був поставлений на профілактичний облік як особа схильна до втечі», - йдеться в повідомленні.

Цікаво, що повідомлення з'явилося лише через дві доби після зникнення ув'язненого і лише після того, як деталі скандальної справи оприлюднив колишній начальник Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

«З Кіровоградського СІЗО втік засуджений Тичков. Вже два дні як шукають, зразу не доповідали. Найцікавіше те, що засуджений не простий. Саме він у 2013 році намагався втекти з ВК-49 Кіровоградської області на гелікоптері! Тоді тільки диво допомогло його затримати - гелікоптер сів вже в зоні, Тичков вже був у ньому, і тільки вагання пілота дозволили їх затримати", - пише Старенький.

Він підкреслює, що Тичков має 5 судимостей, дуже небезпечний, активно схильний до втечі. Йому повинна була приділятися максимальна увага і контроль.

"А Кіровоградські "дєятєлі" навіть досі не знають, як він втік...  Чому ж таке стало можливо? А все тому, що ніхто не робить належних висновків з тих подій, які відбуваються. Три місяці тому вирішили не звертати увагу на бунти та непокори в колоніях? Вирішили зробити вигляд, що все добре?  Це службова недбалість, і не тільки в прапорщика на посту», - підсумовує Старенький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-