Інспекторам ОБСЄ показали нові типи озброєння української армії

Інспекторам ОБСЄ показали нові типи озброєння української армії

Укрінформ
Представники держав-учасниць і держав-партнерів ОБСЄ проінспектували 169 навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (смт Десна Чернігівської області) в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки.

Про це в четвер заявив начальник управління верифікації Генерального штабу ЗСУ Андрій Гудзь, повідомляє кореспонден Укрінформу.

"Сьогодні в рамках Віденського документу ми вже проводимо третій захід  - демонстрацію нових типів озброєння, які були прийняті на озброєння Збройних Сил України протягом останніх років", - сказав він.

За словами Гудзя, представникам держав-учасниць і держав-партнерів ОБСЄ  сьогодні також продемонструють бойові можливості новітніх зразків озброєння.

На полігоні в Десні українські військові продемонстрували понад 50 представникам 30 держав-учасниць ОБСЄ і 20 членам Київської асоціації військових аташе зразки озброєнь та військової техніки, які були  прийняті на озброєння протягом останнього часу. Зокрема, міжнародним інспекторам продемонстрували бронетранспортер БТР-4Е, командирський варіант бронетранспортера БТР-4К, броньовану ремонтно-евакуаційну машину БРЕМ-4РМ, броньовану санітарно-евакуаційну машину БММ-4С, модернізований 120-міліметровий міномет М120-15 «Молот», який виробляється з 2015 року.

"Важливо те, що неочікували держави ОБСЄ, що ми в такий складний період зможемо проводити такий захід. Віденський документ має за мету транспарентність, відкритість і довіру між державами. Тому сьогодні у нас рекордна кількість гостей з держав ОБСЄ, які зацікавлені в нашій діяльності, зокрема як Україна виконує свої міжнародні зобов'язання.

Гудзь наголосив, що в рамках Віденського документу представники країн-учасниць ОБСЄ у вівторок і середу також оглянули авіаційну базу (Миргородську авіаційну бригаду) та сухопутний об'єкт (300-ий навчальний танковий полк).

Співробітник центру попередження конфліктів ОБСЄ Роберт Мосінков, який є обраним речником групи відвідувачів, зазначив, відвідуваня авіаційної бази і в 300-го танкового полку "пройшли дуже вдало і повністю відповідали Віденському документу".

"Усі відвідувачі задоволені тим, яку відкритість і транспорентність виявилаУкраїна. І це є черговим внеском у загальну справу розбудови довіри та безпеки між державами", - підкреслив він.

Мосінков зазначив, що статична презентація техніки "є дуже вдалою". Він зазначив, що оцінюється ступінь відкритості і те, в який спосіб українські військовослужбовці надають відповідь інспектррам на поставленні запитання.

Мосінков наголосив, що кожна з держав учасниць ОБСЄ має право звітувати своєму керівництву. Підготовка загального звіту за результатами цього візиту не є обов'язковою вимогою.

"Але у дусі відкритості та транспарентності я як обраний речник підготую такий звіт, який буде до кінця тижня офіційнр наданий усім державам-учасницям", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-