Мінекономрозвитку анонсувало створення офісу інтелектуальної власності

Мінекономрозвитку анонсувало створення офісу інтелектуальної власності

Укрінформ
В рамках реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності буде створено Національний офіс інтелектуальної власності, що об’єднає в собі функції Укрпатенту та Державної служби інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку у Facebook.

«Прийняті інституційні зміни передбачають створення Національного офісу інтелектуальної власності (НОІВ), який у своїй роботі керуватиметься принципами прозорості. НОІВ об’єднає в собі функції Укрпатенту та Державної служби інтелектуальної власності. Тут буде запроваджено єдине вікно з видачі патентів (свідоцтв), підвищиться якість охоронних документів, буде гарантовано європейський сервіс, а діяльність органу забезпечуватимуть висококваліфіковані кадри», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві зазначають, що в транзитний період, до створення НОІВ Укрпатент буде підпорядковуватись Мінекономрозвитку.

Міністерство також тимчасово виконуватиме функції Державної служби інтелектуальної власності після її ліквідації.

Як повідомлялося, уряд затвердив концепцію та план заходів реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності та прийняв рішення ліквідувати Державну службу інтелектуальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-